Rolba Svenska AB

Växel: 0291-47 10 50

Fax: (Kontor) 0291-47 10 60

Fax: (Lager) 0291-47 10 61

E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.

 

Postadress:
N.Gävlevägen 43,  818 45 Hedesunda

 
 

DISAB Vacuum Technology AB har tillsammans med dotterbolaget Rolba Svenska AB startat företaget DISAB Rolba Oy i Finland.
Bolaget kommer att fungera som ett försäljningsbolag där DISABs vakuumlastare och Rolbas spol- och sugbilar kommer att erbjudas den finska marknaden.

DISAB Vacuum Technology AB har varit verksamt sedan 1974 och är idag en av Europas största tillverkare av vakuumlastare. I slutet av 2020 förvärvades Sveriges ledande tillverkare av slam- och spolbilar, Rolba Svenska AB. Nu väljer de att expandera tillsammans genom att gå in på den finska marknaden i egen regi genom att öppna ett säljbolag i Hirvaskangas.

– Med hjälp av duktiga återförsäljare och representanter har vi lyckats bearbeta och bygga upp den finska marknaden. Vi anser nu att det är ett naturligt steg i vår utveckling att etablera oss med ett eget säljbolag, säger Martin Dahlberg, VD för DISAB.

Juha-Matti Åsenbrygg har utsetts till bolagets Area Sales Manager och har nu som huvuduppgift att utveckla och stärka bolagets position på den finska marknaden. Juha-Matti Åsenbrygg har lång erfarenhet från branschen.

– En av våra styrkor är närheten till marknaden. Genom att etablera oss i Finland är vi nu ännu närmare våra finska kunder och har möjlighet att snabbare möta deras behov, kommenterar Martin Dahlberg.

När det gäller försäljning av service och reservdelar till DISAB:s maskiner och Rolbas enheter i Finland kommer den även fortsättningsvis att skötas av EKH i Borgå.

– EKH har varit en viktig DISAB Service Partner i många år och vi kommer att fortsätta utveckla samarbetet, avslutar Martin Dahlberg.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Martin Dahlberg
Koncernchef DISAB
+46 76 571 88 88

Urban Åhrlin
VD ROLBA Svenska AB
+46 70 630 61 62

Juha-Matti Åsenbrygg
Försäljningschef Finland DISAB Rolba Oy
+358 400 292 400